Veelgestelde vragen

Wat is MijnOnderhoudsboekje?

Via mijnonderhoudsboekje.nl kan je gemakkelijk en gratis onderhoud online bijhouden door de facturen van jouw garage of dealer te uploaden. De facturen worden door ons systeem automatisch uitgelezen en in het online onderhoudsboekje gezet. Zo maken we jouw onderhoud registratie een stuk makkelijker.
Waarom een MijnOnderhoudsboekje?

Het bijhouden van je auto onderhoud is belangrijk. Een auto waarbij het onderhoud netjes is bijgehouden levert gemiddeld zo’n €974 meer op bij een verkoop. Daarnaast krijg je meer inzicht in de kosten die je maakt voor je voertuig.
Hoe kan ik onderhoud in mijn boekje zetten?

Wanneer je jouw voertuig hebt toegevoegd kan je gemakkelijk jouw factuur uploaden. Dit kan je doen door een foto te maken van jouw factuur en deze te uploaden in je account bij het juiste voertuig.
Voor welke voertuigen kan ik MijnOnderhoudsboekje gebruiken?

Je zou alle voertuigen in eigen bezit die geregistreerd staan bij het RDW kunnen toevoegen in je account. Dit zijn bijvoorbeeld: auto’s, motoren, campers, caravans, brommers en scooters. Lees hier meer over de voordelen van mijnonderhoudsboekje.
Wat kost het?

Het gebruik van MijnOnderhoudsboekje.nl is voor particulieren volledig gratis.
Voor hoeveel voertuigen kan ik mijn onderhoud bijhouden?

Als consument kan je een onbeperkt aantal voertuigen bijhouden. Dus ook als je een verzameling motoren of auto’s in je garage hebt staan kan je gemakkelijk mijnonderhoudsboekje.nl gebruiken.
Hoe worden mijn gegevens opgeslagen?

Je hebt een eigen account waar al je voertuigen in staan. Jouw gegevens worden niet met andere gebruikers gedeeld.
Wie kan mijn onderhoud inzien?

Alleen jij kan jouw onderhoud inzien. Wel geven we je automatische suggesties over jouw onderhoud. Zo krijg je bijvoorbeeld automatisch een bericht wanneer je APK bijna verloopt.
Als ik mijn voertuig verkoop, hoe kan ik dan mijn onderhoud overdragen?

Via je account is het mogelijk om een geprinte versie van het onderhoudsboekje te kopen. Zo kan je tijdens de verkoop het onderhoud op papier meegeven aan de nieuwe eigenaar. Ook is het mogelijk om het onderhoud van een voertuig digitaal over te dragen. Via een knop in je account kan je een mail sturen naar de nieuwe eigenaar die het onderhoud overneemt uit jouw account.
Waarom zou ik mijn onderhoud online bijhouden?

Een opgeruimd dashboard kastje kan al een goede reden zijn. Zo heb je geen papieren rompslomp meer in je dashboard kastje als je hier een onderhoudsboekje bewaard met alle facturen. Daarnaast kan je altijd overal bij je online onderhoudsboekje en is het gemakkelijk om al jouw facturen later weer in te zien. Geen zorgen over het kwijtraken van het boekje of de bijbehorende facturen.